Evenimente

2019.07 - Conferinta a V-a APSIA

Nu neglijam pe nimeni, astfel nici Moldova nu a ramas uitata. Pentru ca in data de 11.07.2019, la Bacau, am organizat cea de-a V-a Conferinta APSIA.

 

Temele abodrate au fost aceleasi ca la Bucuresti, Sinaia, Orastie si Cluj respectiv aspecte legate de legislatia care guverneaza prestatorii de servicii de verificat, reparat si reincarcat stingatoare de incendiu: OMAI 607/2008, OMAI 88/2012, OMAI 138/2015 si Prescriptia Tehnica ISCIR C5/2003.

 

Participarea a fost peste asteptari: 30 de firme de profil si un total de aproximativ 50 de oameni. Si de data aceasta ne-am bucurat de prezenta si atentia doamnei Mihaela Mogosanu din partea CNSIPC-Bucuresti, care ne-a ajutat atat la gasirea solutilor catre diversele probleme identificate de firmele de profil cat si in intarirea punctelor de vedere APSIA, devenite deja clasice pana la aceasta data: respectarea legislatiei in domeniu pentru toti actorii din piata PSI din Romania.

 

Concluzia intrevederii a constat in acordul unanim al partilor participante ca legislatia din 2019 nu este la fel cu cea din 2015 (desi pare redundant, asupra acestui punct ne punem de obicei cel mai greu de acord) si singura cale de supravietuire ca entitate juridica pe ternen lung este punerea practicilor firmelor prestatoare de servicii de verificat, reparat si reincarcat stingatoare de incendiu in acord si armonie cu OMAI 88/2012 si OMAI 183/2015 respectiv identificarea, comercializarea si verificarea produselor conforme din piata si scoaterea din uz a acelora care sunt in afara legii.

 

Multumim din nou CNSIPC pentru sprijin, firmelor participante pentru prezenta si firmelor organizatoare (Aninoasa, Gefil si Proutil) pentru implicare si discursul foarte relevant si bine pus la punct cu care am reusit sa cucerim si publicul din Moldova.