Evenimente

2019.06 - Conferinta a IV-a APSIA

In data de 20.06.2019 a avut loc la Cluj-Napoca cea de a IV-a Conferinta APSIA, eveniment care a avut si cea mai mare amploare in comparatie cu cele de pana acum. Totodata a avut si un mare succes.

 

Avand peste 50 de invitati care au reprezentat 39 de firme de profil precum si reprezentanti ai ISU Cluj si CNSIPC Bucuresti, conferinta a acoperit toate temele legate de productia de stingatoare de incendiu (avizare, productie in masa, respectarea certificatelor) dar si de operatiunile de identificare, verificare, reparare si reincarcare a acestora.

 

Scopul pe termen scurt al APSIA este de a informa firmele prestatoare de servicii de verificat, reparat si reincarcat stingatoare de incendiu despre procedurile de identificare a stingatoarelor neconforme din piata, despre ce trebuie scos din uz si inlocuit si despre ce produse pot fi verificate respectiv reparate sau reincarcate.

 

Nevoia aceasta de informare izvoraste din aparenta dificultate de intelegere a OMAI 183/2015 din partea multor firme prestatoare de astfel de servicii.

 

Datorita numarului foarte mare de produse neconforme dar si de stingatoare verificate in dezacord si opozitie cu legea in vigoare (OMAI 183/2015), avand sprijinul de o utilitate incuantificabila al autoritatilor (CNSIPC, Spuravegherea Pietei, IGSU), reprezentantii APSIA vor continua seria de conferinte si in alte orase ale tarii pentru a se asigura ca un numar cat mai mare de firme din domeniu acumuleaza informatiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in spiritul si litera legilor care ne guverneaza domeniul de activitate.

 

Multumim pe aceasta cale atat CNSIPC si ISU Cluj cat si firmelor participante si organizatoare (Aninoasa, Gefil si Proutil) pentru implicarea in Conferinta a IV-a APSIA.