ISTORIC

ISTORIC1999 – Firma Gefil S.A. a fost infiintata, avand sediul la Filipestii de Padure, judetul PRAHOVA. Ea a fost conceputa ca fiind compania-sora a GEPRO SRL. Denumirea de “Gefil” vine de la “Gepro - Filipesti”;

2002 – primele stingatoare de incendiu au fost importate din China (o relatiae care abia se formase si care avea sa fie foarte stabile si de lunga durata) si distribuite in piata romaneasca. Tot atunci s-a infiintat si departamentul de service stingatoare.

2007 – Prima gama completa de avize a fost obtinuta, prin colaborarea ce avea sa fie si de data aceasta de lunga durata cu laboratorul grecesc MIRTEC S.A. Astfel, Gefil intra in posesia a 12 certificate pentru productia de stingatoare in nume propriu.

2010 – Gefil S.A. verifica, incarca si repara un numar de aproximativ 12.000 stingatoare / luna. Cota de piata pentru produse noi era in crestere stabila de la an la an.

2012 – Facilitatea de productie veche a devenit neincapatoare, astfel firma se muta in hala noua de la Ploiesti, extinzand suprafata de productie si depozitare la 1200 m2. Se leaga primele colaborari cu tarile invecinate: Bulgaria, Slovacia, Cehia.

2013 – Gama de avize a fost extensa cu un nou set complet de produse la care se adaugau si stingatoarele mari P100 si SM100 dar si SM6, SM9 si SM50 cu solutie spumanta rezistenta la inghet pana la -30 de grade C. In acel moment firma dispunea de 25 de certificate pentru productie stingatoare.

2014 – S-a inaugurat primul punct de lucru de la Bucuresti, in cardierul Colentina care incepe prin a avea un angajat si un stoc mic in valoare de 15.000 EUR.

2016 – Datorita impactului din noiembrie 2015 care a schimbat piata PSI in profunzime (in sensul ca oamenii au inceput sa puna mai mult accent pe calitatea produselor si pe documente) Gefil S.A. devine lider de piata in ceea ce priveste vanzarea de stingatoare.

2017 – Gefil S.A. a avut cel mai profitabil an din istoria sa. Tot atunci, a achizitionat un teren de 16.000 m2 cu scopul de a construi o noua facilitate de productie cu o suprafata de 7000 m2.In acelasi an, Gefil a creat propriul departament de productie publicitara denumit Revo Design

2018 – Gefil impreuna cu firmele partenere Proutil si Aninoasa TIM a fondat asociatia APSIA Romania (www.apsia.ro) cu rolul de a coopta firme din domeniu care respecta legislatia si de a stopa concurenta neloiala, produsele contrafacute si mentenanta ilegala de stingatoare de incendiu. Succesele inregistrate de APSIA vor schimba fata pietei PSI fundamental in urmatorii 2 ani, iar firmele care respecta legislatia vor castiga foarte mult teren.

2019 – O noua serie de produse (seria -E) a fost certificata si introdusa pe piata din Romania. Gefil avea in aprilie 2019 34 de modele de stingatoare disponibile. Gefil a declarat o investitie totala in certificari de cca 400.000 EUR in perioada 2008 – 2018. Punctul de lucru de la Bucuresti a crescut capacitatea de vanzare cu 700% comparativ cu Octombrie 2014 cand a fost inaugurat.